Related Articles

Водородни т.н. хидроген резервоари

Глобалниот фокус се’ повеќе е насочен кон намалување на штетните емисии и употребата на тн. јаглеродни или фосилни горива. Водородните енергетски ќелии водат кон создавање…

Blog
Teхнологија: Автоматско полагање на ленти/траки (AFP/ATL)

Сте се запрашале ли како се прават модерните авиони на Boeing, Airbus, па дури и борбениот F-35?  За да се заштеди на тежина, тие се…

Blog
Композитни плински боци

Честопати во домаќинствата можеме да сретнеме од оние метални, тешки и небезбедни плински боци. Меѓутоа, нивна одлична замена се токму современите плински боци изработени од…

Blog