Related Articles

Teхнологија: Автоматско полагање на ленти/траки (AFP/ATL)

Сте се запрашале ли како се прават модерните авиони на Boeing, Airbus, па дури и борбениот F-35?  За да се заштеди на тежина, тие се…

Blog
Технологија: Намотување на влакна (Filament Winding)

Како се произведуваат резервоари за гас, цевки, ракети, спортска опрема, плински боци, противпожарни апарати и други производи од современи композити? Најпогодна технологија за производство на…

Blog
Современи композити: што се и кои се нивните придобивки?

Веројатно, ве интересира што се тоа композитни материјали и зошто токму машините на Микросам се познати по нивно производство? Композитни материјали се составени од два…

Blog