Related Articles

10 причини зошто сега да ја започнеш студентската пракса

Студентската пракса е одлична можност да стекнеш реално искуство во областа која сакаш да ти биде идна кариера, а воедно и да го „набилдаш“ своето…

Blog
Teхнологија: Автоматско полагање на ленти/траки (AFP/ATL)

Сте се запрашале ли како се прават модерните авиони на Boeing, Airbus, па дури и борбениот F-35?  За да се заштеди на тежина, тие се…

Blog
Карбонски (јаглеродни) влакна

Карбонските или т.н. јаглеродни влакна се едни од најчестите зајакнувачи кои што се користат на нашите машини за изработка на модерни делови од композити.  Нивните…

Blog