Related Articles

10 причини зошто сега да ја започнеш студентската пракса

Студентската пракса е одлична можност да стекнеш реално искуство во областа која сакаш да ти биде идна кариера, а воедно и да го „набилдаш“ своето…

Blog
Композитни плински боци

Честопати во домаќинствата можеме да сретнеме од оние метални, тешки и небезбедни плински боци. Меѓутоа, нивна одлична замена се токму современите плински боци изработени од…

Blog
Термореактивни и термопластични композити

Современите композити за да ја добијат финалната форма се третираат со температура. Зависно од смолата (матрицата) која ги задржува влакната (зајакнувачи) во посакуваната форма, тие…

Blog