Related Articles

Како изгледа еден работен ден во Микросам?

Веројатно сте се запрашале како тимот на Микросам успева да направи софистицирани роботски машини, од каде потекнуваат идеите и притоа, како успева да ги придобие…

Blog
Термореактивни и термопластични композити

Современите композити за да ја добијат финалната форма се третираат со температура. Зависно од смолата (матрицата) која ги задржува влакната (зајакнувачи) во посакуваната форма, тие…

Blog
Карбонски (јаглеродни) влакна

Карбонските или т.н. јаглеродни влакна се едни од најчестите зајакнувачи кои што се користат на нашите машини за изработка на модерни делови од композити.  Нивните…

Blog